Eenvoudig aanvragen, professioneel en vlot geïnstalleerd

Stap 1
Zelf een laadpaal kopen of een laadpaal abonnement?

Je hebt iets nodig, dus je koopt het? Dat is niet altijd even logisch. Als je een laadpaal koopt, moet je deze  op de balans zetten en afschrijven. En als je verhuist blijf je er mee zitten. Met het Laadpaal Abonnement is je laadpaal simpelweg een service die je afneemt. Inclusief álle diensten die je bij een eigen laadpaal alsnog per maand betaalt, zoals het data-abonnement of de storingsdienst. Zo is het Laadpaal Abonnement in veel gevallen goedkoper dan zelf een laadpaal aanschaffen. Bovendien garandeert MKB Brandstof een werkende laadpaal. Dus nooit gedoe over reparaties of voorrijkosten.

Stap 2
Aanvragen

Je vraagt het Laadpaal Abonnement eenvoudig online aan. Het Laadpaal Abonnement heeft een vaste prijs, en die houden we zo. Je weet dus waar je aan toe bent.

Bij het Laadpaal Abonnement is ook een gangbare installatie inbegrepen. Mocht de afstand van meterkast naar de laadpaal langer zijn dan gebruikelijk of moeten we bijvoorbeeld graafwerk verrichten om de stroomkabel bij de laadpaal te brengen? Dan rekenen we je daarvoor eenmalig een bedrag. Zo blijft het vaste maandbedrag altijd overzichtelijk en scherp en betalen klanten die aan een standaard installatie voldoende hebben niet teveel.

Tijdens het bestellen zie je direct of er eenmalige kosten van toepassing zijn in jouw situatie, en wat die zijn.

Stap 3
Persoonlijk intake gesprek

Na het plaatsen van de bestelling plan je online een afspraak met onze laadpaal-experts. In een persoonlijk gesprek nemen we de tijd voor je om eventuele vragen te beantwoorden. Daarnaast bespreken we de situatie goed door. Er ontstaat een helder plaatsingsplan. Zo verzekeren we dat de installateur later weet wat hij moet doen, en weet jij waar je aan toe bent. Onze persoonlijke service is altijd inclusief! 

Stap 4
Installatie

Onze monteurs komen op het afgesproken moment bij je langs. De laadpaal krijg je voor die tijd per post, dus die ligt al klaar. Onze vakmensen gaan aan de slag met installeren en testen. Binnen een paar uur staat jouw elektrische auto te laden!

MKB Brandstof werkt alleen met ervaren elektromonteurs. En als er een kabel door je tuin moet worden gegraven, doet een hovenier dat. We garanderen een zorgeloze installatie! Je blijft dus niet achter met rommel.


Stap 5

Jarenlang zorgeloos laden

De laadpaal is geïnstalleerd. Je laadt je auto vanaf nu thuis of op de zaak op. Met de autopas van MKB Brandstof start en beëindig je laadbeurten. Laad je thuis op? Dan zorgt MKB Brandstof dat de laadkosten zakelijk worden geïncasseerd, en op jouw privé-rekening komen. Gebruik door derden is ook mogelijk, zij betalen 35 cent (inc btw, 29 cent ex btw) per kilowattuur, die opbrengst keren we zonder inhoudingen aan jou uit. MKB Brandstof garandeert dat jouw laadpaal (bij normaal gebruik) blijft werken. Onze professionele storingsdienst zorgt dat je nooit met een lege batterij komt te staan. Ook garanderen we dat de laadpaal altijd past bij jouw situatie. Ook als je ooit een andere elektrische auto gaat rijden. Toekomstvast en zonder gedoe.

Goed om te weten
Zijn er toch allerlei lastige voorwaarden?

Zo min mogelijk. Wij lossen gedoe op en maken het aanschaffen en gebruik van een laadpaal eenvoudig. Het Laadpaal Abonnement is maandelijks opzegbaar, je hoeft geen reden te geven. Je bent vrij om te gaan. Maar daarover moeten we eerlijk zijn: als je het Laadpaal Abonnement in de eerste vier jaar beëindigt, dan rekenen we wel een opzegvergoeding. Niet om moeilijk te doen hoor, maar we hebben voor het abonnement je meterkast verbouwd en dure kabels getrokken. De kosten die we daar voor hebben gemaakt, brengen we in rekening als je het abonnement snel weer stopzet. Fair toch?

Als je binnen één jaar opzegt, kost je dat 1000 euro, in jaar twee kost het 750 euro, in jaar drie vragen we 500 euro en in jaar vier 250 euro.

Na het opzeggen geef je ons de gelegenheid om de laadpaal te demonteren, dat doen we op onze kosten. Uiteraard stoppen we alle services die we bij de laadpaal leveren, je houdt geen doorlopende kosten over. Want vrij opzegbaar is ook echt vrij opzegbaar. En omdat we niets hebben met de wegwerpmaatschappij, krijgt jouw laadpaal een mooi nieuw thuis, bij een andere klant van MKB Brandstof.

Vragen over hoe het Laadpaal Abonnement werkt

De vragen die we vaker krijgen, beantwoorden we hier. Heb jij een andere vraag? Neem gewoon even contact op, we staan voor je klaar!

Hoe werkt het verrekenen van stroomkosten op een thuislocatie (privé-adres)?

Als je de laadpaal thuis plaatst ga je stroom verbruiken van je privé stroomcontract. Je wilt natuurlijk dat die kosten zakelijk worden gemaakt, de auto is immers van de zaak. Dat gaat automatisch goed. Hoe het werkt?

Je gebruikt de MKB Brandstof laadpas om laadbeurten te starten en te stoppen. Deze laadpas wordt gekoppeld aan de laadpaal, zo weet de laadpaal dat jij het bent. Voor elke thuislaadtransactie wordt vervolgens 23 cent ex btw per kWh (27 cent inc. btw) in rekening gebracht op de autopas van MKB Brandstof. Zo komt het stroomverbruik thuis dus op de zakelijke factuur te staan, samen met eventuele andere mobiliteitskosten (carwash, garageparkeren, straatparkeren etc). Ook de kosten van het Laadpaal Abonnement worden op de verzamelfactuur gezet. Zo heb je het gemak en overzicht van één verzamelfactuur.

Tijdens het aanvragen van het Laadpaal Abonnement vragen we je om je privé bankrekeningnummer. Al het stroomverbruik thuis wordt vervolgens zonder inhoudingen of kortingen uitgekeerd op je privé bankrekening. Je ontvangt hiervan ook een creditfactuur. Dit gebeurt als een onbelaste vergoeding van 23 cent.

Samengevat: Je privé stroomverbuik van thuisladen wordt geincasseerd via de autopas (en zo worden het zakelijke kosten) en uitgekeerd op je privé bankrekening. Dit gebeurt automatisch en is fiscusproof.

Kan ik de laadpaal zelf installeren?

Nee, het Laadpaal Abonnement is altijd inclusief installatie van de laadpaal. De kans op fouten of ongelukken is te groot. En omdat MKB Brandstof de werking van jouw paal garandeert, installeren onze professionele elektrotechnische installateurs jouw laadpaal. Wel zo prettig, toch?

Mag ik de laadpaal echt opzeggen wanneer ik wil?

Ja! Het Laadpaal Abonnement is maandelijks opzegbaar, vanaf de eerste maand. MKB Brandstof is er voor ondernemers, en ondernemen vraagt om wendbaarheid. Je kunt het Laadpaal Abonnement dus maandelijks uitbreiden met een extra laadpaal, of opzeggen. Bij opzeggen betaal je alleen een opzegvergoeding voor de gemaakte kosten bij jouw elektrische installatie. Die kosten heeft MKB Brandstof gemaakt om kabels te trekken en jouw meterkast in te richten. Wel zo eerlijk toch? De vergoeding is zo laag mogelijk. Na vier jaar mag je zonder enige vergoeding opzeggen. De opzegvergoeding bedraagt 1000 euro in jaar één, 750 euro in jaar twee, 500 euro in jaar drie en 250 euro in jaar vier. Deze kosten zijn fors lager dan wanneer je een gekochte laadpaal na diezelfde tijd zou afdanken. Zelfs bij beëindiging ben je dus goedkoper uit dan bij een gekochte laadpaal.

Wat is de levertijd van de laadpaal?

Wij leveren normaal gesproken binnen 30 dagen, nadat je de aanvraag volledig hebt ingevuld. Installeren gebeurt altijd in overleg, en op een moment dat jou goed uitkomt. Heb jij een elektrische auto besteld, en duurt het nog even voordat je de laadpaal nodig hebt? Dat is geen punt. Je kan nu alvast bestellen en de installatie plannen we dan zo in, dat de laadpaal klaarstaat als jouw elektrische auto er is.

Hoe snel kan ik laden met deze laadpaal?

Bliksemsnel. De premium laadpaal in het Laadpaal Abonnement kan tot 22kW laden. Op die snelheid laad je een elektrische auto met een batterij ter grootte van een Tesla Model 3 Long Range binnen 4 uur van 0% naar 100%.

De beperking bij  het benutten van de laadsnelheid in de laadpaal zit dan ook niet in de laadpaal maar in jouw meterkast of in de auto.

Laad jij thuis? Dan kan je op een ‘normale’ 3-fase stroomaansluiting (van 3×25 ampère)  maximaal 11 kW. Bij een 1-fase aansluiting is het normale maximum 3,7 kW (1/3 van 11 kW omdat je 1 van 3 fasen benut). Heb je een zwaardere stroomaansluiting thuis? Dan kan het mogelijk zijn om sneller dan 11kW te laden. Dit beoordelen we tijdens jouw aanvraag.

Ook je auto kan een beperking in laadsnelheid geven. De Jaguar i-Pace, VW e-Golf en MG ZS EV zijn voorbeelden van auto’s die maximaal op 1 fase geladen kunnen worden. Het maakt dan dus niet uit of je meterkast 1-fase of 3-fase is. De auto benut maar 1-fase en laadt dus minder snel.

De praktijk leert wel dat heel snel laden thuis vaak niet nodig is. Je komt veelal niet met een lege accu thuis. Daarnaast zijn veel ondernemers tussen  18:00 thuis en gaan ze de volgende ochtend rond 08:00 weer van huis. In dit voorbeeld heb je dan 14 uur laadtijd thuis. Dat is voor de meeste elektrisch rijders lang genoeg om dagelijks volgeladen op weg te gaan. Rijd jij elke dag je auto compleet leeg? Dan kan het nodig zijn om de stroomaansluiting geschikt te maken voor laden op bijvoorbeeld 22 kW.

Op zakelijke locaties zijn vaak zwaardere aansluitingen beschikbaar. Daar is extra snel laden vaker mogelijk. Ook hier geldt dat het goed is om te kijken naar de behoefte van de gebruikers van de laadpaal om de laadsnelheid te bepalen. Ontvang jij de hele dag bezoek (met een wens om te laden) dan is een hoge laadsnelheid heel prettig. Laad je zelf op de zaak, en staat je auto daar de hele dag alleen? Dan is het de vraag of je veel power nodig hebt.

We bekijken altijd de mogelijkheden op basis van jouw auto, meterkast en situatie. Zo krijg jij de beste oplossing voor jouw behoefte, zonder teveel te betalen.

voor

39 euro

per maand

Klaar om te bestellen?

Laadpaal zónder gedoe.

Eenvoudig aan te vragen, direct duidelijkheid in kosten.

Inclusief installatie, onderhoud en storingsdienst.

Maandelijks opzegbaar of juist uitbreidbaar.